src="https://www.facebook.com/tr?id=131306288557571&ev=PageView&noscript=1"/>

Маврудите на Вила Мелник

Маврудите на Вила Мелник

26 октомври е Ден на Мавруда! Вила Мелник е един от малкото производители, които отглеждат Мавруд в Мелнишкия регион. Въпреки че маврудът не е типичен сорт за нашия край, това е един от първите сортове, които засадихме в нашето лозе в землището на с. Виногради през 2005г след подробен анализ на почвите и климатичните особености на микрорегиона.

Мавруд е къснозреещ сорт и узрява през средата на октомври. Предимството при отглеждането на Мавруд в Мелнишко е, че топлата, дълга и суха есен благоприятства за пълното узряване на този сорт. При нас гроздето достига по-висока захарност и зрялост на танините.

В резултат на това, нашите вина от мавруд са плътни, меки и с прекрасни плодови аромати.

На нашия сайт можете да поръчате пакет „Маврудите на Вила Мелник“:

 

  • Бергуле Мавруд 2018:Виното е свежо, леко, ферментирало само в иноксов съд без досег с дъб, за да запази максимално характеристиките на сорта и да предаде особеностите на дългите, топли и слънчеви есени в Мелнишкия край. Бергуле Мавруд има интензивен рубинен цвят, аромати на синя слива и шоколад и заоблено, сочно тяло. Перфектно е за съчетания с непретенциозна храна като пици и бургери.

 

  • Аплауз Мавруд Резерва 2016 е носител на Бронзов медал от ДЕКАНТЕР 2018. Виното е от подбрано грозде от нашите лозя край с. Виногради. Отлежава 18 месеца в нови дъбови бъчви от български дъб, тъй като ние вярваме, че българските сортове грозде, и българският дъб придават характерния автентичен вкус на нашите вина.Виното има непрогледен  плътен червен цвят с аромати на черни горски плодове, пестил от сливи, костилкови плодове, черен шоколад, пипер, дим. Плътността и комплексния характер на виното се дължат на добре узрялото грозде и внимателното отлежаване в подземните тунели, вкопани в пясъчния хълм зад винарната.Препоръчваме го с агнешко, барбекю, зеленчуци на грил.

 

  • Аплауз Мавруд ПРЕМИУМ Резерва 2015 е селекция от 5те най-добри бъчви, предназначени за Аплауз, които собственикът и технологът на винарната лично са подбрали. Виното отлежава 2 години в български дъбови бъчви и още 2 години в бутилки в подземните ни тунели. Виното е за истинските ценители на сорта и на отлежалите вина.Има наситен, искрящ цвят. Богат аромат на череши, къпини, с  нотки на шоколад, мока и орех. Елегантно средно тяло с добра свежест и копринено меки танини. Перфектно балансирано вино със запомнящ се финал. Вино за ценители.

 

  • Сингъл Барел Мавруд 2015 е най-добрата бъчва от мавруд, която сме произвели през 2015г. Гроздето е от нашето собствено лозе в землището на с. Виногради. Расте на хълм с югозападно изложение, върху песъкливи почви с глинести и варовикови включвания със засилена минералност от близкия вулкан Кожух.Отлежава 4 години в една единствена българска дъбова бъчва!Бутилирани са 300 бутилки, от които са останали под 100.

    Виното е за колекционери и ценители. Може да се  пие днес или да се остави да лежи за специален повод.

 

Tags:
,


Последвайте ни

Последвайте ни във Фейсбук


This will close in 30 seconds