src="https://www.facebook.com/tr?id=131306288557571&ev=PageView&noscript=1"/>
 

Региона

За региона и мелнишкото вино
Мелнишкият регион създава прекрасни условия за винен, кулинарен, природен, културен, селски и спа туризъм. Около нас има пътеки за походи и вело преходи, къмпинги, хотели, ресторанти, спа центрове, обекти от исторически и културен интерес и най-вече, гостоприемни хора, които ще се радват да ви посрещнат в този край. Посетете Вила Мелник и опознайте мелнишкия край.

ПОСЕТЕТЕ ВИЛА МЕЛНИК И ОПОЗНАЙТЕ МЕЛНИШКИЯ КРАЙ

 

По пътя на виното в Мелник 

Град Мелник е известен в цял свят и присъства във всички световни енциклопедии на виното. На мелнишкия пеизаж, вкусни местни деликатеси в очарователни семейни механи, чуйте легендите на старите хора за мелнишкото вино, и се разходете из уличките на този чуден град. Посетете Кордопуловата къща, Римският мост, паметника на Яне Сандански, Музея на виното, Историческия музей, уникалната църква на Св. Антоний и на св. Петка. Непременно разгледайте първия специализиран магазин за вино и изкуство Wine Gallery, където местните професионални винарни представят своите вина, а предлаганите картини са от местни художници.

Разходете се до Роженския манастир и потърсете с очи прелестните гледки към Пирин и Мелнишките пясъчни пирамиди. Не забравяйте мистериозното село Любовище.

Мелнишки Винени Маршрути

Картата на Мелнишките Винени Маршрути изобразява винарните, отворени за посещения, и винените проекти в Мелнишкия край, както и основните исторически, културни, природни и религиозни забележителности в региона. Тя е прекрасна отправна точка за вашето пътешествие в южната част на Долината на Струма, около градовете Сандански, Мелник и Петрич.

Винарните в Мелнишко често организират различни празници, свързани с лозарските процеси, с музиката, фолклора, храната и виното. Следете събитията чрез страницата на Винените Маршрути във Фейсбук: https://www.facebook.com/melnikwineroutes/

 
 

За Енергията на Рупите и Златолист

Според много хора, село Златолист и местността Рупите са места, заредени със огромна положителна енергия. Те са били обитавани от две жени със сходна съдба – Преподобна Стойна и Баба Ванга. И двете жени са загубили зрението си много малки, но се смята, че са получили специални сили – да лекуват и да пророкуват. Посетете храмовете в Златолист и Рупите, за да научите повече за тяхната история и да разберете защо и до ден днешен тези места са притегателна сила за множество поклонници.

Спа туризъм в Мелнишкия край

Сандански е един от най-известните центрове за спа туризъм и балнеолечение в България. Въздухът и термалните извори са използвани от местните хотели и здравни центрове с отлични условия за релакс и лечение. Място за спа туризъм е местността Рупите както и близкото село Марикостиново, които черпят горещи минерални води от недрата на отдавна изгасналия вулкан Кожух.

 
 

Приключенски туризъм

Походи, велопреходи и планинско колоездене, скално катерене и каньонинг, рафтинг по Струма, пътешествия с мотори или каравани – край Мелник има по нещо за всеки приключенец. Почерпете вдъхновение от природа и спорта на открито посетете водопад Скоко край село Кашина, причудливите Стобски пирамиди, национален парк Пирин, Беласица и Конгур, Самуиловата крепост.

Последвайте ни

Последвайте ни във Фейсбук


This will close in 30 seconds