src="https://www.facebook.com/tr?id=131306288557571&ev=PageView&noscript=1"/>
 

За нас

Нашата история
Корените ни са от Мелник и виното ни е вярно на произхода си. Мелник е традиция, смелост и съдба. Мелник е вино.
Нашите корени са в Мелнишкия край – ние винаги сме били свързани със земята и у нас е закодирана мелнишката идентичност.

Собственикът, Никола Зикатанов, е роден в село Капатово, недалеч от винарната, в семейство с над двестагодишна документирана история в лозарството и винарството. Втората, по-мъдра част от живота си, Никола решава да посвети на възраждането на семейната традиция и заедно със съпругата си Любка създават лозе и винарна. Засаждат местни и чуждестранни сортове със съзнанието и амбицията, че ще върнат славата на мелнишкото вино и ще станат частица от Възраждането на района.

Държим в ръцете си ключа за качествено вино – хубаво лозе – с внимателно подбран сортов състав, добре поддържано, обгрижвано, щедро.

Ние вярваме в потенциала на местните сортове, правим смели купажи с редки български и международни сортове и непрекъснато експериментираме. Търсим облика на Мелник във всяко от нашите вина.

През 2013г. открихме нашата винарна – модерно оборудвана, с всеотдаен и висококвалифициран екип. Още с построяването на винарната широко отворихме вратите и за всички, които обичат виното и искат да съпреживеят създаването му.

През 2015, след многогодишно обучение и работа в чужбина, към семейния бизнес се присъедини нашата дъщеря Милица, за да даде своя принос в създаването на модерната легенда за Мелник.

Ние от Вила Мелник вярваме, че с упорит труд и постоянство, честно отношение към Виното и уважение към Природата и Клиента, можем да произведем отлични вина на световно ниво с Мелнишки темперамент.

nikola-zikatanov

Никола Зикатанов

Собственик на Вила Мелник
liybka-zikatanova

Любка Зикатанова

Собственик на Вила Мелник
About-us—CALL-TO-ACTION-(3)

Милица Зикатанова

Маркетинг / продажби

Последвайте ни

Последвайте ни във Фейсбук


This will close in 30 seconds