src="https://www.facebook.com/tr?id=131306288557571&ev=PageView&noscript=1"/>

Новата визия на Бергуле разказва история

Новата визия на Бергуле разказва история

Често ни питат какво означава името на нашия бранд Bergulé.

До сега винаги сме разказвали неговата история на посетителите във винарната, но дойде време да го разкажем на всички, които се докосват до нашите вина чрез етикета. Представяме ви ребрандираната визия на серията Бергуле, вече на пазара!

А ето и историята, която чакате…

АплауЗ и Бергуле  (AplauZ & Bergulé) са двата основни бранда на Винарска изба Вила Мелник, които основателите Любка и Никола Зикатанови са замислили от самото създаване на винарната преди повече от 20 години. И двете имена носят дълбок смисъл за нашето семейство.

АплауЗ означава аплодисменти за добрата работа на лозартие на полето, на винарите в избата, на тези, които продават виното и на тези, които го пият и споделят.  AplauZ означава и всичко, от началото до края, „from A to Z”, целия цикъл от производството на виното, от живота на лозата, а защо не и от човешкия живот. И най-ценното, А.З. са инициалите на любими мъже в нашия род – тоест това е мъжкото начало в нашите вина.

Думата Бергуле (ние го четем Бергулé с ударение на последната буква) е тракийска и означава хълм, рид, бряг. Свързваме думата с мъдрите слова на нашата прабаба Милица, която е казала, че „…всичко се мени. Дори реката може да промени своето корито, може и да пресъхне, но нейните брегове остават навеки.“ Така за нас, бреговете на Мелнишката река се превръщат в символ на вечността, на непреходните човешки ценности. А Бергуле представлява женското начало в нашите вина.

Затова вината от Аплауз са по-мощни, отлежали в дъбови бъчви, а вината в Бергуле са по-елегантни, леки и плодови.

Дълго търсихме израза на философията за вечността, който да предаде нашето разбиране за Бергуле и вярваме, че най-накрая сме го намерили. Показваме един модерен прочит като обединяваме в съвършен кръг вечността на Мелнишките пирамиди и тероара, колебаещото се корито на реката – и всичко това събрано в зрънце грозде!

Можете да разгледате всички вина от серията Бергуле тук:

Дизайнер на етикетите е нашата добра приятелка Ива Цеков, която вдигна приказна сватба на хълма над лозята на Вила Мелник (вижте повече за сватбата тук).Последвайте ни

Последвайте ни във Фейсбук


This will close in 30 seconds