src="https://www.facebook.com/tr?id=131306288557571&ev=PageView&noscript=1"/>

Вино и Гурме във Вила Мелник с Шеф Джанфранко Киарини от Диечи

Вино и Гурме във Вила Мелник с Шеф Джанфранко Киарини от Диечи

На 25 и 26.08.2022, световноизвестният шеф-готвач Джанфранко Киарини и неговата съпруга Шеф Анна Киарини гостуваха на Винарска изба Вила Мелник за две ексклузивни вечери с вино и гурме.

 

Двамата предизвикаха кулинарната гилдия с отварянето на бутиков ресторант Диечи в с. Девино, общ. Търговище (носител на наградата на сп. Бакхус за „Дебют“ през 2022г) като заявиха, че целенасочено работят, за да постигнат първата Звезда Мишлен в България.

 

Вечерите „Диечи гостува на Вила Мелник“ бяха по модела на тези в Диечи – 10-степенно меню, всяко внимателно съчетано с вината на Вила Мелник, само за 10 гости на вечер. Поднесената храна демонстрира ценностите, които семейство Киарини и семейство Зикатанови споделят: устойчивост, тероар, работа с регионални продукти и местни сортове.

 

Към екипа на Диечи се присъедини и Шеф Хю Бутен, програмен директор на Института по кулинарни изкуства във Варна (CAI). Занаятчийският хляб с квас бе приготвен от Шеф Кирил Везаров, собственик на хотел Колозео и ресторант Медичи, гр. Сандански.

 

Иска ни се да можем да ви разкажем повече за самия фестивал на сетивата – за креативната презентация, за вкусовете, ароматите, текстурите и историите на ястията, но не сме нито поети, нито музиканти и единствено можем да оставим снимките да говорят.

 

За информация и резервация в Диечи – посетете техния сайт и социални мрежи. https://www.dieciboutique.com/

 Последвайте ни

Последвайте ни във Фейсбук


This will close in 30 seconds