src="https://www.facebook.com/tr?id=131306288557571&ev=PageView&noscript=1"/>

Bloomberg Bulgaria TV: Милица Зикатанова за Винена дестинация “Долината на Струма”

Bloomberg Bulgaria TV: Милица Зикатанова за Винена дестинация “Долината на Струма”

Участие на Милица Зикатанова в предаването на Bloomberg Bulgaria TV “В развитие” с водещ Веселина Спасова.

Милица коментира развитието на винения туризъм у нас в навечерието на символичния жест на Министерство на туризма и Министерство на земеделието да връчат първата табела “Винена дестинация: Долината на Струма”.
Според нея наскоро провелите се “Дни на отворените врати за винарните в Мелнишко” по случай празника на Трифон Зарезан са знак за успешното сътрудничество между винарните в региона. Те са доказателство, че винената дестинация вече съществува и се развива успешно. Жестът на министрите показва желанието на държавата да подпомогне този процес. Изискванията на производителите към държавата трябва да бъдат на първо време да се инвестира в инфраструктура и да се подобрят пътищата към винарните. На второ време – да се създадат ясни процедури за поставяне на пътни табели указващи винените обекти в даден регион по модела на табелите, които водят към природни, културни и исторически забележителности.

Прогнозите на Милица са за много позитивен ефект от сериала “Вина” на БНТ върху туристопотока в региона, както и за успешна година за Мелнишкото вино.

Цялото интервю можете да гледате тук: https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-razvitie/115690-parviyat-vinen-marshrut-v-balgariya-i-ambitsiite-na-melnikПоследвайте ни

Последвайте ни във Фейсбук


This will close in 30 seconds